Шоколадов пудинг с грис
22 Декември 2011
17834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Шоколадът се настъргва на едро или се начупва. Млякото се сипва в тенджерка, прибавят се шоколадът, захарта, маслото и щипка сол. С постоянно бъркане се загрява до кипване и постепенно, на тънка струйка, се сипва грисът. Вари се на тих огън 20 минути, като се бърка постоянно, за да не се образуват бучки. Тенджерката се дръпва от огъня и леко се охлажда. Силиконова форма се топва в студена вода, в нея се изсипва пудингът и се поставя в хладилника. Обръща се в десертна чиния непосредствено преди поднасянето.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари