Обратен чийзкейк - 100% прохлада и наслада! Ефирно лек, кремообразен и нежен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Обратен чийзкейк - 100% прохлада и наслада! Ефирно лек, кремообразен и нежен:
Обратен чийзкейк - 100% прохлада и наслада! Ефирно лек, кремообразен и нежен:
3856
Обратен чийзкейк - 100% прохлада и наслада! Ефирно лек, кремообразен и нежен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да изпечете този лек шоколадов сладкиш "наобратно" . Защо „наобратно“ ще разберете в процеса на приготвяне. Този нежен десерт е перфектна комбинация от деликатен пълнеж от извара и ефирен пандишпан с шоколадови късчета - нещо като обратен чийзкейк (или обърнат чийзкейк ). Децата ще бъдат особено възхитени! Не забравяйте да го приготвите още този уикенд за изненада на семейството. Ето и рецептата за този Обратен шоколадов сладкиш :

Шоколадов сладкиш наобратно

Продукти:

За пълнежа от извара:

800 гр.

извара

4 яйца

250 гр. заквасена сметана

60 гр. царевично нишесте

160 гр. захар

1 пак. ванилова захар

За блата:

3 яйца

80 гр. захар

80 гр. брашно

10 гр. олио

100 гр. тъмен шоколад (56% какао, 50 гр. за блата + 50 гр. за поръсване)

30 гр. масло (за намазване на формата)

Приготвяне:

Първо, нека приготвим пълнежа от извара. За целта разбийте 4 предварително отделени белтъка в сух и чист съд. Разбийте на средна скорост, докато се появи лека пяна. След това на порции добавете 160 г захар и постепенно увеличавайте скоростта. Разбийте белтъците до стабилни върхове.

Отделно смесете 4 жълтъка и 1/3 ч.л. ванилия. Добавете 60 г царевично нишесте и 250 г мазна заквасена сметана. Смесете всичко.

След това смесете белтъчната и жълтъчната маса и добавете 800 г извара. Преди това пасирайте хубаво изварата с пасатор, така че пълнежът да се получи по-нежен. Разбъркайте всичко добре, оставете го настрана и пригответе блата.

За блата също отделете предварително белтъците от 3 яйца от жълтъците. Разбийте белтъците на средна скорост, докато стане лека пяна. След това добавете 80 г захар и постепенно увеличавайте скоростта. Разбийте белтъците до твърди върхове.

Добавете жълтъците един по един в разбитите белтъци. Прибавете и 10 г растително масло.

Пресейте 80 г пшенично брашно и разбъркайте внимателно, така че масата да не загуби блясъка и обема си.

Нарежете предварително с нож 50 г шоколад (съдържание на какао 56%). Добавете този шоколадов чипс към тестото и разбъркайте внимателно.

Намажете дъното на форма с диаметър 24 см с масло. Покрийте дъното с хартия за печене. Включете фурната да загрее на 180 градуса. Първо изсипете пълнежа с извара и внимателно го изравнете с шпатула.

тесто за сладкиш

Разпределете бисквитеното тесто отгоре на малки порции и заравнете с шпатула. Можете да използвате пош и да разнесете тестото в кръг, като започнете с външния голям кръг. Не натискайте силно върху тестото.

Изпечете сладкиша за около 50 минути. Отгоре блатът трябва да покафенее добре.

Извадете готовия сладкиш от фурната и оставете да се охлади напълно. В процеса на охлаждане ще слегне малко, но няма от какво да се притеснявате. Извадете сладкиша от формата и го обърнете с пълнежа нагоре. Блатът ще се озове отдолу.

обърнат сладкиш

Отделете внимателно хартията и поръсете обилно с настърган шоколад. 

сладкиш с извара

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft