1 ч.ч. масло
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
340 гр накълцан полусладък шоколад
2 ч.л. бакпулвер
2 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. червено вино
4 с.л. горчиво какао
Загрейте фурната на 170 С градуса. Намазнете подходяща тавичка.
В голяма купа смесете маслото, захарта и яйцата и разбивайте, докато получите гладка и кремообразна смес. Прибавете ванилията и разтопения на водна баня шоколад и разбъркайте. Прибавете и виното и разбъркайте, но не твърде много. Прибавете и какаото и отново разбъркайте. В малка купа смесете пресятото брашно и бакпулвера. После прибавете към яйчната смес.
Печете в предварително загрятата фурна за 45 минути до 1 час. Оставете да изстине и сервирайте, леко поръсен с какао или пудра захар или с топка ванилов сладолед.