Шоколадов чай
22 Декември 2011
4257
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Водата се слага в подходяща тенеджера да кипне. Млякото се налива в пластмасова купа и към него се добавя какаото на прах /лъжица по лъжица/. Разбърква се добре докато какаото се разтвори напълно в млякото. След като кипне водата, тенджерата се отделя настрани, вътре се потапят филтърчетата чай, след което съда се похлупва за да се запари напитката. Торбичките чай престояват 5 минити след което се изваждат. Вземат се 6-те стъклени чаши. На дъното на всяка се слагат по две бучки захар. Налива се по 50мл от чая, след което се добавят още по 50мл от какаовото мляко. Напитката се поднася като във всяка чаша се слагат по две кубчета лед и по една коктейлна бъркалка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари