За блата:
60 г. какаови бисквити
30 г. краве масло
100 г. лешници
За крема:
100 г. натурален шоколад
250 г. сирене маскарпоне
250 г. крема сирене
2 големи яйца
80 г. тъмнокафява захар
За глазурата:
50 г. натурален шоколад
30-40 мл. прясно мляко
Бисквитите се смилат или натрошават и се размесват с разтопеното краве масло. В тавичка се запичат лешниците, докато станат златисто кафеникави. Половината лешници се счукват и се прибавят към бисквитите. Сместа се слага на дъното на форма с диаметър 18 см. Сместа се притиска добре и се пече при 150 градуса около 15 минути. Докато блатът се пече, се приготвя кремът. С миксер се разбиват на пухкав крем маскарпонето и крема сиренето. Прибавят се едно по едно яйцата и захарта и отново всичко се разбива. В микровълнова печка (или на водна баня) се разтопява шоколадът. Когато поизстине, се изсипва при останалите продукти и се бърка с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес. Добавят се и останалите лешници (смлени или счукани).
Когато е готов блатът, се оставя да се охлади и тогава отроге му се слага кремът. Връща се във фурната при 150 градуса и се пече около час и петнадесет минути. По време на печенето доста бухва, затова формата трябва да е по-висока. След като се охлади, кейкът спада. Когато е изстинал напълно се намазва с глазурата, приготвена по следния начин: шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (или на водна баня) и към него се прибавя по малко от млякото, докато се получи необходимата гъстота. Млякото и шоколадът трябва да са с еднаква температура, за да не се пресекат.
Отгоре се украсява по желание с цели лешници, бял шоколад, други ядки и пр.