18 Декември 2014
24967
Снимков материал: pixabay.com
Необходими съставки:
* 1 чаена лъжичка канела
* 800 гр. захар
* 600 гр. вода
* 250 гр. масло
* 300 гр. шоколад за готвене настърган
* 300 гр. ядки
* 500 гр. кори за баклава
* Индийско орехче
* 0.5 лимон цеден
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В настърганият шоколад се добавя канелата. Взима се една кора и се сгъва на две.
На нея се слага една супена лъжица настъргани орехи, една супена лъжица смлени ядки и две супени лъжици настърган шоколад. След това се навива на руло. Процедурата се повтаря с всички кори, които се нареждат в намаслена тавичка. Баклавата се нарязва на около 6cm и се изсипва с разтопеното масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-ина минути, докато получите златисто жълт цвят. Изпечената баклава се изважда от фурната и над нея се пръска малко индийско орехче. Оставя се да се охлади и се залива с горещ сироп. Покрива се с фолио и се препоръчва да преседи една нощ, за да се накисва и омекне достатъчно.
Подготовка на сиропа:
Захарта и водата се поставят да къкрят около 10 - тина минути. Добавя се сок от лимон и се оставя да ври още 2 минути. Оставя се да изстине за около 5 минути преди да се излее върху баклавата.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари