Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете добре правоъгълна тавичка с масло.
Разтопете пакетчето масло. Корите извадете на стайна температура, ако са били в хладилника. Вземайте по две от корите, мажете с разтопено масло и ги подреждайте в приготвената тавичка. Щом наредите 4 кори, поръсете с орехите и кокоса, покрийте с още 2 намазнени кори, поръсете с орехи+кокос и продължете така, докато се изчерпат продуктите. Най-горната кора намажете обилно с масло (или излейте останалото количество разтопено масло отгоре).
Нарежете суровата баклава на ромбове с остър нож и пъхнете в загрятата фурна за около 45 минути, или докато баклавата се зачерви приятно.
За сиропа: сложете меда, водата, захарта, какаото и ванилията в тенджерка и оставете сместа да заври. След това намалете котлона на най-ниска степен.
Щом извадите баклавата от фурната, залейте с част от сиропа (така че да се напои равномерно). Оставете баклавата в покой около половин час, след което залейте и с останалия сироп. Оставете да попие много добре, преди да поднесете.
Шоколадова баклава
10 Декември 2013
29927
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари