Пригответе се за двойна доза шоколад. Предимството на този сладкиш е, че е изумително сочен и вкусен, а могат да го направят и начинаещи в кухнята.
Може да си го хапвате още докато е топъл, но е вкусен и добре охладен - изборът е ваш! Във всеки случай, по-шоколадово нещо не сте опитвали! Ето и продуктите:
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
125 гр. масло
130 гр. захар
80 мл сметана
180 мл прясно мляко
30 гр. какао на прах
260 гр. брашно
180 гр. шоколад за готвене
Смесете брашното с бакпулвера в голяма стъклена купа, след това добавете захарта. Добавете в сместа какаото и разтопеното масло.
Счупете двете яйца, добавете млякото и разбийте всичко, докато получите гъста смес като за кекс.
Сместа прехвърлете в огнеупорен съд, намазан с олио или масло. Печете 7-8 минути на средна температура.
Проверете дали сладкишът е готов със суха клечка. Ако тестото още се лепи по клечката, върнете го и допечете още 5-7 минути.
Охладения сладкиш обърнете върху плитка чиния.
Разтопете шоколада със сметаната, докато станат на еднородна смес.
Залейте сладкиша с шоколадовата глазура и украсете по желание.
Нарежете щедро на големи парчета и се насладете на тази шоколадова бомба!