Шоколадова изкушение, което ще ви изпрати на друга планета. Уникално вкусна, лесна и бърза торта
27 Януари 2016
31306
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Божествено вкусни с минимум усилия
Бързо, лесно, сладко - за ценители на австрийската кухня! Предлагам ви оригинална рецепта на торта с много шоколад и какао.
Необходими продукти :
За блата: 8 яйца, 300 г орехови ядки, 200 г кристална захар, 100 г течен шоколад, 100 г брашно; За крема: 250 г масло, 100 г шоколад, 100 мл прясно мляко, 40 г какао
Приготвяне : Първо направете блата като забъркате жълтъците с половината от захарта на водна баня, докато сместа се затопли. Отстранете от водната баня и продължете да разбърквате, докато се охлади.
Отделно разбийте белтъците с останалата част от захарта на сняг.
Към разбитите жълтъци добавете течния шоколад, смлените на ситно орехови ядки, брашното и белтъците. Разделете цялата смес на две и изпечете блатовете в умерена фурна, включена на 180 градуса.
Съвет : Можете да разделите сместа на повече части и да получите по-тънки блатове. Колкото са по-тънки блатовете, толкоз по-лесно ще се напоят с какаовия крем и толкоз по-фин вкус ще придобие сладкишът.
Заемете се с крема, като смесите всички продукти в тенджера и ги сложите на котлона да заврат. Бъркайте сместа непрекъснато за около 5 минути, докато се сгъсти, след което оставете да изстине.
Поставете първия блат във форма за торта, намажете с шоколадовия крем, върху него поставете втория блат, отново намажете и завършете с крем.
Към разбитите жълтъци добавете течния шоколад, смлените на ситно орехови ядки, брашното и белтъците. Разделете цялата смес на две и изпечете блатовете в умерена фурна, включена на 180 градуса.
Съвет : Можете да разделите сместа на повече части и да получите по-тънки блатове. Колкото са по-тънки блатовете, толкоз по-лесно ще се напоят с какаовия крем и толкоз по-фин вкус ще придобие сладкишът.
Заемете се с крема, като смесите всички продукти в тенджера и ги сложите на котлона да заврат. Бъркайте сместа непрекъснато за около 5 минути, докато се сгъсти, след което оставете да изстине.
Поставете първия блат във форма за торта, намажете с шоколадовия крем, върху него поставете втория блат, отново намажете и завършете с крем.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари