Шоколадова мус торта с трюфели: Приготвя се бързо, а изглежда като от най-добрата сладкарница!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадова мус торта с трюфели: Приготвя се бързо, а изглежда като от най-добрата сладкарница!
Шоколадова мус торта с трюфели: Приготвя се бързо, а изглежда като от най-добрата сладкарница!
477
Шоколадова мус торта с трюфели: Приготвя се бързо, а изглежда като от най-добрата сладкарница!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

НАЙ-ШОКОЛАДОВАТА ТОРТА: Супер бърза, проста и сочна

Съставки 

Съставки за горния слой:

  • Шоколадов блат 200 гр
  • Краве масло или кокосово масло 100 гр

Съставки за шоколадов мус:

  • черен шоколад 300 гр
  • вода 5 супени лъжици
  • Разтворимо кафе 1 ч.л
  • Пудра захар 3 супени лъжици
  • какао 3 супени лъжици
  • сметана за разбиване 250 мл
  • Ванилия екстракт 1 ч.л

Съставки за шоколадови трюфели:

  • Черен шоколад 200 гр
  • Сметана за разбиване 100 мл
  • Какао на прах 2 супени лъжици (за овалване)
  • Настърган шоколад или шоколадови топинг за украса (по желание)

Как се приготвя

Смелете шоколадовите бисквитки в блендер до получаване на фини трохи. Добавете разтопен маргарин или кокосово масло и разбъркайте добре.

Изсипете сместа във форма за торта (с диаметър около 23 см) и я притиснете равномерно към дъното. Оставете в хладилника да стегне, докато приготвите муса.

Разтопете 300 г черен шоколад заедно с 5 супени лъжици вода и разтворимо кафе (ако използвате) на двоен котел или в микровълнова фурна, докато сместа стане гладка. Оставете да се охлади малко. В голяма купа разбийте сметаната, докато стане твърда, след което постепенно добавете пудрата захар и ваниловия екстракт. Внимателно разбъркайте разтопения шоколад в сметаната до получаване на хомогенна смес. Разпределете сместа върху кората и я загладете. Върнете тортата в хладилника да стегне за поне 4 часа или за една нощ.

Сметаната се загрява до кипване, след което се изсипва върху 200 г нарязан шоколад. Оставете да престои 2-3 минути, след което разбъркайте, докато сместа стане гладка. Охладете за 1-2 часа, докато стегне достатъчно, за да оформите топчета. От охладената смес направете малки топчета и ги оваляйте в какаото. Оставете трюфелите в хладилника, докато сте готови да украсите тортата.

Когато тортата е напълно охладена и стегнала, внимателно я извадете от формата. Отгоре подредете шоколадовите трюфели, като може допълнително да поръсите с настърган шоколад или шоколадов топинг. Тортата е готова за сервиране. Нарежете и се насладете на всяка хапка от това кремообразно и богато шоколадово лакомство.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft