Шоколадова пудинг-торта
19 Септември 2013
13491
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
120 гр пудра захар
120 гр шоколад
2 яйца
120 гр масло
50 гр брашно
Шоколадът се разтопява на водна баня. Жълтъците се разбиват със захарта. Към тях се прибавят омекналото масло, шоколадът, брашното и разбитите на гъст сняг белтъци.
Сместа се изсипва в намазана с масло форма за торта (или къдрава форма за кекс). Пече се във фурната на водна баня 45 минути, изважда се и се оставя на студено. Когато тортата се стегне, се обръща върху подходяща чиния.
По желание може да залеете с разтопен шоколад или да поръсите с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари