Ако мечтаете за сочна торта , която да е лесна, бърза и да се топи в устата, то тази рецепта е точно за вас. Торта Костенурка е идеалният десерт за ежедневието и дори - за специални поводи.
Торта Костенурка
За блата:
6 яйца
200 гр. захар
2 ч.л. бакпулвер
230 гр. брашно
30 гр. какао на прах
консервиран ананас (на вкус)
За крема:
600 грама сметана с 20% масленост
250 грама кондензирано мляко
3 супени лъжици какао на прах
50 грама меко масло
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до гладкост. Отделно смесете пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Смесете брашнената с яйчената маса. Поставете малки кръгчета тесто (3-4 супени лъжици тесто) върху тава, покрита с хартия за печене или силиконова постелка.
Печете на 180 градуса за 7 минути.
За да направите крема, смесете заквасената сметана с кондензираното мляко и какаото в тенджера с дебело дъно, като бъркате непрекъснато и загрейте на слаб огън, докато съставките станат гладка маса.
След това сипете маслото, загрейте и свалете от котлона. Готово.
Потопете всяко изпечено кръгче в крема и поставете върху плоска чиния (подходяща за торта). По желание добавете парченца ананас от консерва. Разпределете "питките", докато изчезнат. Трябва да оформите нещо като "планина", напомняща черупка на костенурка. Намажете тортата със слой от крема и по желание поръсете с парченца шоколад.
Сложете тортата в хладилника за няколко часа, за да се усвои по-добре крема.
Много вкусна!