Шоколадовата торта е безспорен избор, когато искаме да задоволим своите и вкусовете на близките ни, защото малцина могат да устоят на порочния вкус на шоколада.
Плътния вкус и топенето в устата, са основните козове на тази проста рецепта за чието приготвяне са достатъчни само три съставки. Липсата на захар и брашно, отличават тази торта от многото подобни шоколадови десерти, а пухкавата структура я нарежда сред сладкишите, за които със сигурност ще попитате "Как е рецептата?".
Необходими съставки:
175 гр.
7 яйца
140 гр. масло или маргарин
Приготвяне:
Загрейте фурната на 130 градуса. Нанесете мазнина върху формата за торта, а след това поставете хартия за печене.
Шоколада разтопете на пара. Преди съвсем да се стопи, добавете и маслото нарязано на кубчета. Разбърква се, докато напълно не се разтопи.
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците, докато не получите гладка пяна. След това в тях добавете сместа от шоколад и масло и разбъркайте отново.
В друга купа разбийте белтъците на пяна и постепенно добавете в предварително приготвената смес, разбърквате, докато стане напълно гладка.
Сместа изсипете в предварително подготвената форма за печене и покрийте с фолио. Формата поставете в по-голям съд за печене, който да напълнете с топла вода, която ще стига до половината на формата с тортата.
Пече се 25 минути. Плънката на тортата ще бъде мека, а отвън ще бъде хрупкава.
След изпичане оставете тортата да се охлади и поръсете с пудра захар. Можете да я украсите с пресни ягоди или плодове по желание.
Приятен апетит!