Шоколадова торта в бутилка - новата Интернет-чудесия! Без печене, копринено нежна и безподобно вкусна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадова торта в бутилка - новата Интернет-чудесия! Без печене, копринено нежна и безподобно вкусна:
Шоколадова торта в бутилка - новата Интернет-чудесия! Без печене, копринено нежна и безподобно...
9549
Шоколадова торта в бутилка - новата Интернет-чудесия! Без печене, копринено нежна и безподобно вкусна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хапва ли ви се нещо копринено нежно, вкусно и разхлаждащо в жегите? На правилното място сте! Днес сме ви приготвили една рецепта, която доби невероятна популярност в Интернет-форумите за кулинария. Торта в бутилка - това кулинарно чудо не иска печене, няма тежки блатове, а само слоеве нежен, пухкав крем.

Ето как се прави тази невероятно вкусна шоколадова торта в бутилка :

шоколадова торта в бутилка

Шоколадова торта в бутилка

Продукти:

700 мл прясно мляко

2 яйца

120 гр.захар

1 пак.ванилова захар (8 g)

3 супени лъжици царевично нишесте

20 гр.желатин

За лимоновия слой:

1 лимон

70 гр.захар

1 ч.л.нишесте

щипка куркума

150 гр.фина извара (може Рикота или крема сирене)

Шоколадов слой:

60 гр.тъмен шоколад

150 гр.фина извара (може Рикота или крема сирене)

Приготвяне:

За лимонения слой: настържете кората на лимона, а сока изстискайте. Смесете ги, добавете нишестето, куркумата и разбъркайте до гладка смес. Сложете на котлона и бъркайте до сгъстяване.

Отделно настържете шоколада.

В огнеупорен съд разбийте яйцата, добавете нишестето, захарта, ваниловата захар и разбъркайте до гладка смес с малка част от млякото. Добавете останалото мляко и сложете сместа на котлона. При непрекъснато бъркане оставете крема да се сгъсти и дръпнете от огъня. Щом леко се охлади, добавете желатина на прах (ако използвате желатин, който изисква накисване, пригответе го според указанията на опаковката) и разбъркайте добре. 

Разделете горещия крем на 2.

В едната част добавете нарязания шоколад и разбъркайте, докато се разтопи.

В другата прибавете лимонения крем и отново разбъркайте добре.

Най-накрая прибавете към всяка от частите нужното количество крема сирене (извара) и объркайте много добре.

Сега идва забавната част - вземете бутилка от литър и половина и изрежете в едната дълга част правоъгълно парче, така че да остане нещо като лодка. Нея ще използваме вместо форма за сладкиша.

торта в бутилка приготвяне

Изсипете на дъното лимонената смес и разпределете равномерно. Оставете да постои в хладилник, докато стегне леко. След това отгоре разпределете шоколадовата смес и загладете. Пъхнете сладкиша в хладилник за поне 3-4 часа, докато стегне напълно.

Торта в бутилка стъпка по стъпка

Внимателно, използвайки ножица, цепнете двата края на бутилката, след което отрежете краищата с остър нож. Обърнете внимателно сладкиша върху подходящо плато и отстранете бутилката.

торта без печене в бутилка

Украсете по желание с настърган шоколад, сметана или както ви харесва!

торта в бутилка готова

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft