![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на твърд сняг. Прибавете захарта към жълтъците и бийте с миксер, докато захарта се разтопи. Добавете към сместа мазнината и бакпувлера, като отново разбиете с миксер.
Разтопете 300 гр от шоколада на водна баня. Щом се стопи, добавете го към жълтъчения крем и бъркайте, докато се хомогенизират.
Прибавете към сместа разбитите на сняг белтъци, като този път бърката внимателно на ръка. Изсипете тестото в подходяща тортена форма, предварително намазнена или покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса за около 40 минути.
Изсипете сметаната в тенджерка и добавете вътре останалите 400 гр. шоколад, начупен на парченца. Сложете тенджерката на водна баня и бъркайте, докато сместа стане еднородна.
С получения шоколадов крем залейте тортата. Поръсете отгоре обилно с какао и поднесете!