200 г маргарин
150 г захар
6 яйца
3 с. л. брашно
2 ч. л. бакпулвер
150 г шоколад
150 мл прясно мляко за разбиване
1 пакетче суха сметана
филирани бадеми за поръсване
Маргаринът се разбива със захарта, докато се получи пухкава смес. Жълтъците на яйцата се отделят и се добавят един по един, като след всеки жълтък сместа се разбива по около 1 минута.
Белтъците се разбиват на пяна в отделен съд. Изсипва се пресятото брашно и разбиването продължава. Добавя се бакпулверът, сместа се разбърква и се прехвърля при разбитите маргарин, захар и жълтъци. Разбърква се с шпатула.
Сместа за блата се изсипва в намазнена и набрашнена форма с пръстен (диаметър 24 см). Пече се около 25-30 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. След това се оставя да се охлади.
Сметаната и прясното мляко се разбиват на сняг. Шоколадът се разтопява, оставя се да се охлади леко и се смесва със сметаната.
Охладеният блат се изважда внимателно от формата, обръща се върху решетка и се покрива с шоколадовия мус. Поръсва се обилно с филирани бадеми, като се върти, за да могат да се покрият и стените.