100 гр. пресен джинджифил
250 гр. черен шоколад
250 гр. масло
40 гр. царевично брашно
1 супена лъжица какао
5 яйца
200 гр. захар
бакпулвер на върха на ножа
За глазурата:
100 гр. черен шоколад
35 гр. масло
Загрейте фурната на 150 ° C.
Намажете форма за торта с масло и поръсете с брашно.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
Обелете и ситно настържете джинджифила и го добавете в разтопения шоколад, заедно с брашното и какаото. Оставете да се охлади.
С миксер разбийте яйцата и захарта, докато се получи гъста пяна. Внимателно разбъркайте яйцата и бакпулвера в сместа от шоколад.
Сложете полученото тесто във формата и печете около 35-40 минути.
За глазурата: разтопете шоколада и маслото на водна баня и залейте с глазурата още топлия сладкиш.
Оставете глазурата да се втвърди и тортата да изстине преди поднасянето.