Шоколадова торта с джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Шоколадова торта с джинджифил
Шоколадова торта с джинджифил
admin
Добавена от: admin
12425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. пресен джинджифил 
250 гр. черен шоколад 
250 гр. масло  
40 гр. царевично брашно 
1 супена лъжица какао  
5 яйца 
200 гр. захар  
бакпулвер на върха на ножа 

За глазурата: 
100 гр. черен шоколад  
35 гр. масло

Загрейте фурната на 150 ° C.
Намажете форма за торта с масло и поръсете с брашно.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
Обелете и ситно настържете джинджифила и го добавете в разтопения шоколад, заедно с брашното и какаото. Оставете да се охлади.
С миксер разбийте яйцата и захарта, докато се получи гъста пяна. Внимателно разбъркайте яйцата и бакпулвера в сместа от шоколад.
Сложете полученото тесто във формата и печете около 35-40 минути.
За глазурата: разтопете шоколада и маслото на водна баня и залейте с глазурата още топлия сладкиш.
Оставете глазурата да се втвърди и тортата да изстине преди поднасянето.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft