Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете лешниците в тавичка за печене и ги запечете за около 10 минути, докато се зачервят.
Смесете брашното, какаото, кафето солта, содата бикарбонат и бакпулвера, и ги оставете настрана.
Разбийте яйцата. Отделете две супени лъжици от тях, прехвърлете в малък съд и го оставете настрана. В останалите яйца добавете захарта и хубаво разбийте, за да се смесят. Добавете сместа от брашно и разбъркайте, докато се получи меко тесто.
Разделете тестото наполовина и прехвърлете едната част върху набрашнената работна повърхност. С набрашнени ръце оформете от тестото квадрат. Подредете половината от лешниците върху тестото и натиснете, за да влязат в него. Навийте тестото на руло, а след това натиснете отгоре, за да се сплеска.
Намажете тавичка с хартия за печене и поставете сплесканото руло върху нея. Повторете процедурата с останалото тесто и лешници. Отгоре намажете рулата с двете лъжици разбити яйца.
Печете във фурната 15-20 минути, докато тестото се втвърди. Прехвърлете на дъска за рязане, оставете рулата 5 минути да изстинат и ги нарежете на парчета с дебелина 1-2 см.
Върнете парчетата в тавата и печете още 20 минути, докато станат хрупкави и сухи.
Оставете да изстинат напълно, преди да ги поднесете.