Шоколадови бисквити с Нутела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Шоколадови бисквити с Нутела
23569
Снимков материал: pixabay.com
Шоколадови бисквити с Нутела

 

 

 

 

 

 

Шоколада Нутела и аз имаме своя собствена история, която най-често включва лъжица и късните вечери, в които учех за студентските си изпити. Няколко лъжици шоколад ми бяха напълно достатъчни за да задоволя жаждата си за нещо сладко и да остана да чета до късно вечерта.

Неговият богат и ароматен вкус ми помагаше да избистря съзнанието си и да продължа с четенето на дебелите учебници.Оттогава винаги си държа по една бурканче вкъщи. Използвам шоколада за правенето на пудинг или за да усладя пресните плодове в плодовата си салата, но най-често вечер си хапвам по няколко лъжички от него преди лягане.

Класическият шоколад с лешници, Нутела е създаден през 1946 година от италианския майстор сладкар Пиетро Фереро. От както е създаден, той се е превърнал в незаменима добавка към палачинки, сладолед и пудинг. Натрошените лешници и финия шоколадов вкус придават неповторим вкус на бисквитите и ги правят перфектната компания за късните нощи, в които трябва да свършите някаква работа.

 

 

Продукти:

1 пакетче и половина обезсолено масло (със стайна температура)

3/4 чаша кафява захар

3/4 чаша бяла захар

1 чаша Нутела

1/2 ч.л. ванилия

2 яйца

2 чаши и 2 с.л. брашно

1/4 чаша неподсладено какао

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 чаша шоколадов чипс (малки парченца шоколад)

1/2 чаша натрошени лешници

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 C. Разбийте маслото с помощта на миксер за около 3 минути до получаване на пухкава смес. Добавете захарта и Нутелата и разбъркайте добре, като избутвате сместа от стените на купата за по-добро смесване.

Добавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате около 30 секунди. Добавете ванилията и разбъркайте за още 10 секунди.

Пресейте заедно брашното, какаото, солта и содата (не пропускайте тази стъпка за да може да пресеете бучките в какаото). Добавете пресятата смес към сместа на маслото. Разбъркайте на ниска скорост, докато се получи хомогенна смес, като отново избутвате сместа от стените на купата до дъното, за по-добро смесване. Добавете шоколадовите парченца и лешниците и оставете сместа в хладилника за 10 минути.

Сложете пергаментна хартия за бисквити в една тавичка и като използвате лъжица, сложете по една от тестото върху всяко очертание. Пече се на 180 C за 10-12 минути. След като са готови се оставят да изстинат на листа за около 1-2 минутки, преди да ги прехвърлите в друг съд за окончателното им охлаждане.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft