В малка купа разтопете млечния шоколад и шоколада за готвене заедно с маслото на слаб огън. Разбърквайте, докато получите равномерна смес, след което я оставете настрана да се охлади.
В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
В дълбока купа разбийте добре яйцата и захарта. Бийте с миксер 5 минути. След това в яйцата добавете разтопения шоколад и продължете с биенето. Добавете брашното и разбъркайте добре.
Накрая добавете половината от шоколадовите стърготини, парченцата карамел и нарязаните лешници. Смесете омесете добре, за да се изравни. Оставете тестото един час в хладилник.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене и върху нея подредете топки от тестото.
Печете в топла фурна 5-6 минути. След това извадете тавата от фурната и равномерно разпределете върху всички бисквитки останалата част от шоколадовите стърготини, карамела и ядките. Натиснете лесно с лъжица бисквитките, след което върнете във фурната и печете още 10 минути.
След изпичане оставете бисквитките да се охладят десетина минути в тавата, преди да ги прехвърлите в чиния за сервиране.
Шоколадови бисквитки с лешник
8 Октомври 2014
7695
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари