1 2/3 чаши пълнозърнесто брашно (за сладкиши)
1/2 чаша какао на прах
1 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3/4 чаша цели ядки шам-фъстък (без кората)
1/4 чаша маргарин (или веганско масло)
3/4 чаша пудра захар
2 големи яйца
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене.
Смесете брашното, какаото, бакпулвера, солта в купа. С миксер разбийте маргарина/маслото и захарта на крем, след това добавете едно по едно яйцата, докато се получи еднородна смес.
Прибавете сухата смес към маслената и бъркайте на ниска степен на миксера, докато се смесят. Объркайте шам-фъстъка в тестото.
Разделете тестото на 2 или 3 и оформете на дълги плоски фитили (размер около 21х4 см.). Сложете върху хартията за печене и изпечете за около 20 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят.
Внимателно нарежете фитилите под ъгъл на резени с дебелина около 1 - 1,5 см. Използвайте назъбен нож за хляб, като просто го притискате надолу в тестото.
Подредете резените върху тавичката и печете по още 3-4 минути от всяка страна. Оставете да изстинат и поднесете.