Опитайте рецептата на нашата читателка Божана за тази прекрасна ванилова торта , която се приготвя за 30 минути. За направата ви трябват какао, захар, сладко, малко олио и пудинг ванилия. Този сладкиш се приготвя без яйца, което го прави подходящ за хора с непоносимост към този продукт.
Класическата ванилова торта ще ви спечели още с първата хапка. Можете да я направите за празник като рожден или имен ден, но и в обикновен ден може да се подсладите с нещо толкова вкусно и красиво. Няма да сбъркате с тази класическа рецепта. Ето какво ви трябва за вкусната Ванилова торта с шоколадови блатове :
Класическа ванилова торта
Продукти:
250 гр. брашно - универсално тип 400
2 супени лъжици сода бикарбонат
2 супени лъжици какао
160 гр.
2 пакетчета ванилова захар
4 супени лъжици сладко от сливи (или по избор)
3 супени лъжици олио
500 мл прясно мляко
За крема:
500 мл прясно мляко
2 ванилови пудинга
120 г захар
40 г бял шоколад
2 пак. ванилова захар
Към охладения крем се добавят 200 г меко масло
Приготвяне:
Приготвянето на корите е много просто. Просто смесете съставките в посочения ред, след това разделете на равни части, изсипете в подходяща форма или тава и изпечете:
Сложете 250 г универсално брашно в дълбока купа, добавете 2 чаени лъжички сода бикарбонат (може да използвате и бакпулвер като заместител).
Добавете 2 супени лъжици какао, след това 160 г кристална захар, заедно с 2 пакетчета ванилова захар. Смесете сухите съставки с бъркалка, докато се смесят добре. Към сместа се добавят 4 супени лъжици сладко от сливи (най-добре върви с това сладко, но можете да сложите каквото имате).
Разбъркайте, след това добавете 3 супени лъжици масло. След това преминаваме към разбиване на сместа с миксер, като постепенно добавяме общо половин литър мляко. С добавянето на млякото бучките ще се разредят и сместа трябва да стане като течна сметана.
Цялата смес се разделя на 4 равни части. Печете една по една корите в стандартна форма върху хартия за печене.
Внимавайте при избора на размера на формата за печене. Кората трябва да е по-тънка, а кремът, който след това се намазва, трябва да е на по-дебел слой.
Всяка кора се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 минути.
След това корите се оставят да изстинат напълно, докато приготвите крема:
Отделете малко от половин литър мляко и смесете с пакетчетата ванилов пудинг.
Останалото мляко кипнете в тенджера на котлона със 120 г захар и 2 пакетчета ванилова захар. Когато млякото заври, добавете пакетчетата пудинг и варете, като разбърквате от време на време, докато се получи крем със стандартна консистенция (пудинг).
Добавете белия шоколад към пудинга и разбъркайте докато се разтопи. Кремът се оставя да изстине и след това се пристъпва към сглобяването на тортата. Кремът се разделя на 4 равни части.
Редене: кори, крем, кори, крем, кори, крем, кори, крем. Последната кора не се замазва с крем, само се заглажда отстрани. Тортата се оставя да стегне добре, след което се поднася нарязана на малки кубчета.
Да ви е сладко!