Шоколадови бонбони на клечка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шоколадови бонбони на клечка
Шоколадови бонбони на клечка
admin
Добавена от: admin
52926
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр бадемов марципан
150 гр черен или млечен шоколад
50 гр сурови ядки - орехи, лешници, филирани бадеми, шам фъстък
50 гр шоколадов чипс или натрошени шоколадови бонбони

Объркайте марципана с натрошените сурови ядки и натрошените бонбони (или шоколадовия чипс). Разделете получената смес на малки топченца с приблизително еднаква големина. Оваляйте ги добре между дланите си, така че да ги оформите като бонбони. Забодете във всяко топче дървена клечица.
Разтопете внимателно шоколада на водна баня или на много ниска степен в микровълновата фурна (не трябва да завира). Като държите бонбоните за клечицата, внимателно ги потопете в шоколада, така че да ги покрие от всички страни. Готовите бонбони отцедете върху клечиците в чаша, докато се втвърди шоколадът.
По желание, докато глазурата още не е стегнала, може да ги оваляте в натрошени ядки, кокосови стърготини, захарни перли или да ги украсите според фантазията си! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft