Сложете решетката в средата на фурната и я загрейте на 160 градуса. Сложете 6 малки глинени гърненца в тавичка. В дълбок тиган загрейте сметаната на умерен огън, докато започне да изпуска пара; махнете от огъня и сложете вътре нарязания шоколад и кафето. Оставете да поеме за няколко минути, след това разбийте сместа, докато стане гладка. Междувременно разбийте жълтъците и захарта. Когато шоколадовата смес се охлади малко, я разбийте с жълтъците. Разпределете получения крем между гърненцата, налейте в тавичката топла вода, така че да стигне до средата на гърненцата. Запечете за 25-30 минути, докато кремът се стегне, но в средата е леко желеобразен. Охладете, след това приберете в хладилник поне за 2 часа или за цял ден. Поднесете с разбита сметана.
Шоколадови гърненца с еспресо
14 Март 2013
6530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари