125 г масло
125 г кувертюр
2 бр. яйца
2 бр. жълтъци
60 г пудра захар
по желание: на върха на ножа чили-паста или една малка люта чушка, нарязана на много ситно
20 г брашно
масло за намазване
50 г смлени бадеми
Малки формички се намазват с масло и се поръсват със смлени бадеми. Фурната се загрява на 180 С. Маслото и кувертюрът се стапят заедно на водна баня. Разбиват се яйцата, жълтъците, пудрата захар и чилито. Към яйцата се прибавят бавно първо шоколадовата смес, а после брашното, като се бие с миксер или тел. Формичките се напълват до 1 см под ръба и се пекат 8 минути. В края на печенето сладкишчетата вътре са още течни. Сервират се горещи, обърнати в чиния.
Получават се 12 средни сладкишчета във формички за мъфини.
Лютивината не се усеща, но затова пък прави шоколадовия вкус много интензивен.