200 гр шоколад за готвене, настърган
200 гр шоколад за готвене, разтопен
200 гр смлени бисквити
200 гр смлени орехи
100 гр кокос
200 мл сварено кафе (без утайка) или топъл шоколад
200 мл прясно изцеден портокалов сок
малко ром, на вкус
200 гр захар
Разтопете 200 гр от шоколада на пара. Оставете го леко да се охлади. Вземете силиконова форма с формички по Ваш избор. Всяка формичка намажете с разтопения шоколад с помощта на четка. Оставете формата за 15-тина минути във фризер, за да стегне шоколадът. В по-дълбок съд сложете смлените бисквити, орехите, кокосът, настъргания шоколад, кафето (топлия шоколад), портокаловия сок, рома и захарта. Разбъркайте много добре, така че да се получи еднородна смес.
Извадете формата от фризера. Във всяко отворче сипете малко от сместа и изравнете отгоре с нож. Отгоре покрийте всяка формичка с разтопения шоколад и сложете във фризера за още 15 минути, за да стегне добре шоколадът. Извадете внимателно бонбоните от формата, за да не се счупят.