Шоколадови сърца с маракуя и бял шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шоколадови сърца с маракуя и бял шоколад
Шоколадови сърца с маракуя и бял шоколад
admin
Добавена от: admin
8945
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

¾ чаша пюре от маракуя (около 180 гр.)
2 големи жълтъка
2 с.л. фина захар (30 гр.)
360 гр. бял шоколад - на малки парченца
2 чаши сладкарска сметана (34-36% масленост) - около 480 g
 

Разбийте сметаната, докато образува много твърди връхчета и оставете настрана на стайна температура. Бързо разбийте жълтъците и захарта в купа и добавете пюрето от маракуя. Сложете купата на водна баня и продължете да разбивате до температура 75°. Махнете от котлона и разбъркайте вътре шоколада. Поставете купата обратно на водна баня и бъркайте сместа, докато достигне температура 43°C. На този етап целият шоколад трябва да е стопен.
Махнете купата от котлона и прибавете наведнъж цялата разбита сметана. Внимателно разбъркайте и незабавно напълнете сместа в силиконови формички-сърца. Оставете шоколадовия мус да стегне добре, след което извадете внимателно сърчицата от формичките (с потупване) и по желание украсете или поръсете с какао, цветни пръчици, захарни перли и пр. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft