Разбийте сметаната, докато образува много твърди връхчета и оставете настрана на стайна температура. Бързо разбийте жълтъците и захарта в купа и добавете пюрето от маракуя. Сложете купата на водна баня и продължете да разбивате до температура 75°. Махнете от котлона и разбъркайте вътре шоколада. Поставете купата обратно на водна баня и бъркайте сместа, докато достигне температура 43°C. На този етап целият шоколад трябва да е стопен.
Махнете купата от котлона и прибавете наведнъж цялата разбита сметана. Внимателно разбъркайте и незабавно напълнете сместа в силиконови формички-сърца. Оставете шоколадовия мус да стегне добре, след което извадете внимателно сърчицата от формичките (с потупване) и по желание украсете или поръсете с какао, цветни пръчици, захарни перли и пр.
Шоколадови сърца с маракуя и бял шоколад
31 Януари 2013
8945
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари