По-здравословен от класическия, но също толкова вкусен, този бананов хляб е нещо, което всеки любител на бананите трябва да опита.
Банановият кекс е известен в света като "бананов хляб" и представлява вид сладък хляб от банан, който се сервира като десерт и трудно някой може да му устои.
Днес ви предлагаме да приготвим неговата шоколадова версия, която има невероятно плътен и наситен вкус и ще зарадва всички любители на сладичкото. Освен това този десерт може да се нарече и полезен, защото не съдържа брашно.
Шоколадово-бананов кекс без брашно
Продукти:
- 3 средно големи зрели банана;
- 2 чаши овесени ядки;
- ½ чаша какао;
- ¼ чаша мед;
- 2 яйца;
- 1 пакетче екстракт от ванилия;
- 1 пакетче бакпулвер;
- ¼ чаша студена вода;
- 1 чаша шоколадов чипс.
Приготвяне:
1. Включете фурната на 180 градуса и намазнете тавата за печене.
2. Сложете овесените ядки в блендер и пасирайте, добавете вода, какао, мед и яйца.
3. След това добавете бакпулвера и ситно нарязания банан, след което разбъркайте, докато сместа се комбинира. Добавете парченцата шоколад и разбъркайте.
4. Поставете сместа в тава, която може да бъде застлана с хартия за печене, след което украсете по желание.
5. Печете 35-40 минути.
6. Оставете хляба във фурната да изстине, след което сервирайте на филийки.
Да ви е сладко!