100 гр. несолено масло
150 гр. грубо нарязан черен шоколад
55 гр. неподсладено какао
90 гр. безглутеново брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
200 гр. пудра захар
2 големи яйца
половин буркан вишни без костилките
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте намаслена квадратна форма за печене и покрийте с хартия за печене, така че да се подава извън стените на тавичката. Намаслете и хартията. Сложете маслото, шоколада и какаото в огнеупорна купа и поставете върху съд с къкреща вода. Бъркайте, докато маслото и шоколадът се разтопят. Оставете леко да се охлади. Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта в отделна купа и оставете настрана. Сложете захарта и яйцата в друг съд и бъркайте, докато се смесят добре. Прибавете шоколадовата смес и разбивайте, докато се хомогенизират. Добавете брашнената смес и бийте, като обирате добре стените на купата, докато се поеме брашното. Разбъркайте вътре половината от вишните. Излейте тестото в подготвената тавичка и заравнете. Отгоре потопете останалите вишни. Печете, докато при тест с дървена клечица тя излиза суха - около 35 минути.
Оставете да се охлади леко в тавата - около 15 минути. Повдигнете браунито и оставете да изстине напълно върху кухненска решетка. Нарежете на пастички.