¾ чаша масло или маргарин
3/4 чаша шоколадов чипс
1 2/3 чаши захар
2 с.л. сварено кафе
2 големи яйца
2 ч.л. екстракт ванилия
1 1/3 чаши брашно
¾ чаша какао
½ ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
¼ ч.л. сол
За топинга:
¼ чаша захар
¾ ч.л. канела
½ ч.л. какао
щипка смлян джинджифил
щипка смлян карамфил
¼ чаша едра или цветна захар за украса
Загрейте фурната на 175 градуса. Разтопете маслото и 1/2 чаша от шоколада в микровълновата (за около 1 минута). Разбъркайте до гладка смес. Объркайте маслената смес със захарта и кафето в голяма купа. Добавете яйцата и ванилията. Смесете брашното, какаото, бакпулвера, канелата и солта в купа и добавете към течната смес. Пресипете тестото в намазнена правоъгълна форма за печене. Поръсете с останалия шоколадов чипс и топинга (приготвен от смесването на продуктите за него). Печете за 18-25 минути, докато ръбчетата покафенеят и клечица, забодена в средата на браунито, излезе суха. Охладете напълно във формата и нарежете на парченца.