Сиренето се нарязва на малки кубчета, залива се с гореща вода и се оставя да се обезсоли 3-4 часа. Отцежда се.
За карамела захарта се залива с водата и се слага да се разтопи на светъл карамел, без да се разбърква. Добавя се маслото, разбърква се и се налива сгорещената сметана. Разбърква се, докато сместа стане хомогенна, после се охлажда. Ако се остави в хладилника, се сгъстява достатъчно, за да се шприцова.
Бисквитите се смилат в кухненски робот или се настъргват. Добавя се маслото и се разбива отново. Получената смес се сипва на дъното на тавичка или форма за торта, застлана с хартия за печене. Притиска се плътно с ръце по цялата повърхност.
Кафето се разтваря в горещата вода. В голяма купа се слагат яйцата, захарта, сиренето, кафето, заквасената сметана и половината от разтопения шоколад. Всичко се разбива с тел или дървена лъжица. Сместа се сипва върху бисквитената основа. Отгоре се напръсква останалия шоколад и се разнася с дървено шишче, за да се получи мраморен ефект. Пече се 40-50 мин. във фурна, загрята до 180° С, без вентилатор. Сладкишът е готов, когато центърът се надигне.
Охладеният чийзкейк се нарязва на квадратчета и се украсява с карамела.
Шоколадово-карамелен чийзкейк
22 Декември 2011
19033
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари