В купа се смесват захарта и медът. Разбъркват се добре. Добавя се по малко олиото и се разбърква докато сместа стане хомогенна. Отделно се разбиват яйцата. Добавят се към медената смес, заедно с бакпулвера и канелата. По малко се добавя от брашното, като след всяко добавяне сместа се разбърква добре. Накрая се замесва меко тесто върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично. Тестото се разделя на две топки. Всяка топка се разточва с точилка върху набрашнена повърхност, на не много дебел слой. Изрязват се форми на сърца. Меденките се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180 C, около 8-10 минути или докато придобият кафеникав цвят. Оставят се да се охладят, преди да се украсят. Шоколада за украсата се разтопява на водна баня. Орехите се смилат ситно. Меденките се намазват от едната половина с шоколад и се поръсват с орехи, така че да се полепят по шоколада.
Шоколадово-орехови сърчица
22 Декември 2011
9629
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари