Шоколадово-орехови сърчица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Шоколадово-орехови сърчица
Шоколадово-орехови сърчица
admin
Добавена от: admin
9629
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 бр. яйца
200 г захар
250 г течен мед
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. канела
150 мл олио
650 г брашно
За украсата:
180 г млечен шоколад
120 г орехови ядки

В купа се смесват захарта и медът. Разбъркват се добре. Добавя се по малко олиото и се разбърква докато сместа стане хомогенна. Отделно се разбиват яйцата. Добавят се към медената смес, заедно с бакпулвера и канелата. По малко се добавя от брашното, като след всяко добавяне сместа се разбърква добре. Накрая се замесва меко тесто върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и еластично. Тестото се разделя на две топки. Всяка топка се разточва с точилка върху набрашнена повърхност, на не много дебел слой. Изрязват се форми на сърца. Меденките се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180 C, около 8-10 минути или докато придобият кафеникав цвят. Оставят се да се охладят, преди да се украсят. Шоколада за украсата се разтопява на водна баня. Орехите се смилат ситно. Меденките се намазват от едната половина с шоколад и се поръсват с орехи, така че да се полепят по шоколада.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft