Готовите шоколадови сладкиши и кремове са изключително вкусни, но много нездравословни, особено поради големия брой на добавки, които се слагат в тях. Домашната версия от шоколадов крем , може да приготвите доста лесно, а от вкуса ще бъдете наистина изумени.
Необходими продукти: ● 400гр млечен шоколад ● 50 грама черен шоколад ● 1 чаша печени лешници без черупки ● 4 супени лъжици зехтин или кокосово масло ● 4 супени лъжици пудра захар ● 1 супена лъжица какао ● 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Приготвяне:
Парчетата от шоколад ги поставете в купа и на котлона, като ги разбърквате, докато напълно не се стопят. Когато се разтопят, оставете сместа да се охлади. Лешниците, които преди това сте препекли и обелили, ситно смелете в кафемелачка. Би трябвало да бъдат колкото е възможно по-дребни. В блендер добавите смлените лешници, разтопеният шоколад, маслото, захарта, какаото и захарта и отново разбъркайте . В този случай може да използвате и пасатор.