Шоколадово парфе
22 Декември 2011
21885
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
175 г шоколад
2 с.л. прясно мляко
1 ванилия
4 жълтъка
75 г пудра захар
300 мл. течна сметана
Време: 20 минути
Шоколадът (175 г),смесен с прясното мляко (2 с.л.) се разтопява на водна баня. Бърка се, докато стане еднородна смес и шоколадовите блокчета се разтопят напълно. Сместа се оставя да се охлади.
С миксер се разбиват жълтъците (4 бр), захарта (75 г) и ванилията (1 бр), докато жълтъците побелеят. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад.
Накрая се разбива сметаната (300 мл.) и също се добавя към сместа. Разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в камерата за около 4 часа, докато десертът се втвърди.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари