Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и леко набрашнете форма за печене във формата на сърце. Ако не разполагате с такава, може да използвате обикновена тава и след това старателно да изрежете сладкиша във формата на сърце.
Смесете заедно кравето масло, пудрата захар, солта
и добавете жълтъците наведнъж към сместа. Разбъркайте всичко добре и добавете предварително разтопения на водна баня и охладен шоколад.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг, като постепенно добавите и захарта. Разбъркайте 1/3 от белтъците към шоколадовата смес. В останалите белтъци добавете брашното и сместа и внимателно хомогенизирайте всичко.
Изсипете сместа във формата и сложете да се пече за около 40 минути. Проверете готовността с клечка. Готовият сладкиш се охлажда и се изважда от формата върху решетка.
Шоколадовият кувертюр се разтопява и се разбърква с ромовата есенция. С него се залива кейка сърце. Прави се украса от настърган или разтопен шоколад, като внимателно се шприцова или полепва върху готовата глазура.