Само си представете двойно шоколадово удоволствие - виждате торта от тъмен шоколад, режете залче и откривате, че вътре е пълна с крем от бял шоколад.
Точно такова удоволствие ви чака, ако решите да отделите малко повече от половин час и да подготвите тази рецепта.
6 яйца
14 супени лъжици захар
6 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
6 супени лъжици гореща вода
4 супени лъжици какао
1,2l мляко
1 бял шоколад
400g маргарин
100g бисквити
150g пудра захар
2 тъмни шоколади за готвене
6-те яйца разбийте с 6 супени лъжици захар.
Брашното смесете с бакпулвера и какаото, така че да добавите разбитите яйца.
Прибавете 6 супени лъжици хладка вода в сместа.
Прелейте сместа в намслена тава и печете 20 минути на 200 градуса.
От 1 литър мляко отделете 10 лъжици и смесете с бисквитите и 4 супени лъжици захар, така че да направите гъста смес.
Останалата част от млякото се оставя да заври заедно с белия шоколад.
В млякото, което се вари добавете бисквитите смесени с млякото и разбърквайте непрекъснато, докато не получите крем.
Махнете от огънят и когато се охлади добавите 250g маргарин по-рано разбит с пудра захарта.
Изпеченият пандишпан отрежете наполовина. Едната половина се намазва с направения пълнеж от бял шоколад, така че да покрие другата .
Залейте с глазура, направена от 2-та тъмни шоколади за готвене, 4 супени лъжици мляко, 4 супени лъжици захар и 150g маргарин.
Тортата поставете в хладилник поне за 1 час преди да я сервирате.