Шоколадово фондю
22 Декември 2011
14456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сметаната и 2 с. л. вода се оставят на котлона на средна до висока температура да започнат да къкрят, след което температурата се намалява до ниска. Добавя се шоколадът, който може да е настърган или натрошен. Разбърква се с тел докато се разтопи и се получи гладка смес.
Добавят се останалите 3 с. л. вода или може да се заменят със същото количество ликьор.
Фондюто се сипва в съд за фондю и се поддържа топло. Ако в даден момент то стане твърде гъсто, разреждането става с вода, добавяна лъжица по лъжица.
Поднася се с парченца пресни плодове - например ягоди.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари