1 яйце
4 с.л. захар
10 гр. черен шоколад
3 с.л. какао
1 ч.л. ванилена захар
пудра захар (за поръсване)
1/2 ч.л. бакпулвер
20 гр. масло
5 с.л. брашно (с качул)
Продуктите са предназначени за много малко количество (за 1-2 души).
Яйцата се разбиват с миксер със захарта, докато побелеят, прибавят се разтопеното масло, ванилията, разтопеният шоколад, брашното, бакпулверът. Тестото като текстура трябва да е плътно, но да може да се налива, ако брашното е малко, се добавя още малко. Всичко се разбърква отново добре и се изсипва в огнеупорната купа (за микровълнова).
Сложете тестото в микровълновата фурна. Гответе на програма за замразени зеленчуци в продължение на 6 минути. Това е!
Тестото се надига пред очите ви!
Поръсете с пудра захар и сервирайте с чай или кафе! Може да разрежете и да съедините двете части със сметана, конфитюр, мармалад. Това тесто е подходящо и като блат за торта (увеличете продуктите).
Вътрешността на сладкиша е мекичкаи и пореста, с богат аромат на шоколад!