Шопски хайвер
2 Януари 2013
29330
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г извара (или меко сирене)
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 глава лук
2 – 3 скилидки чесън
шепа натрошени сурови орехи
по желание:
печена червена чушка или 1 ч.ч. бланширан спанак
Изварата (сиренето) се разбива с прясното мляко и при непрекъснато бъркане се добавя на тънка струйка олиото, а след него червеният пипер, нарязаният на ситно лук, стритите скилидки чесън. Готовият пастет се прехвърля в купа и се наръсва с натрошените орехи.
Хайверът се сервира с препечени филийки или солени крекери.
По желание може да добавите към сместа печена червена чушка или 1 чаша бланширан спанак - за цвят и овкусяване (разбийте всичко добре с пасатор, за да се получи пюре).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари