Шпецле (германска прясна паста)
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
17 Януари 2012
16494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Забърква се тесто от всички съставки. Когато тестото окапва бавно от бъркалката и се точи докато падне, е точно както трябва. Ако е мокро, се добавя брашно, ако е сухо - вода.
Слага се да заври подсолена вода в по-голяма тенджера. Тясна дървена дъска за рязане се потапя във водата и тогава на нея се разстила част от тестото. Дъската се опира на тенджерата и с нож се кълца тестото на тънки ивици направо във водата. Когато изплуват шпецлите на повърхността, се вадят с лъжица на дупки и се кълцат следващите.
Част от брашното може да се замени с грис или да се ползва пълнозърнесто брашно.
Готовото шпецле се поднася, обилно поръсено с настърган кашкавал или със сос по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари