За отминалия Великден приготвих за гостите това ефектно и много вкусно Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца .
Никой не докосна дори козунаците, но то се изяде със светкавична бързина и всички искаха допълнително.
Ако все още не сте го пробвали, определено си заслужава!
Ето необходимите продукти:
Великденско руло с шунка, кашкавал и яйца
Продукти:
- 12 филийки сирене
- 100 г настърган кашкавал
- 100 г топено сирене
- 100 г масло
- 8 филийки шунка
- 5 яйца
- 1 ч. л.
Приготвяне:
Включета фурната на 180 °C.
Сварете яйцата до твърдост.
Оставете да изстинат и след това обелете.
Застелете тава с хартия за печене и намажете хартията с малко олио.
Върху нея нареждаме една до друга филийките сирене .
Снимка: YouTube
Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
Пече се около 3-4 минути.
Оставете да изстине.
Снимка: YouTube
Разделете сварените яйца на жълтъци и белтъци в купа.
Нарежете белтъците на ситно.
Смесете жълтъците с размекнатото масло, горчицата и солта.
Смесете белтъците с топеното сирене, солта, черния пипер и магданоза.
Поставете кашкавалената кора заедно с хартията за печене върху работна повърхност.
Намажете сместа с белтък върху 3/4 от повърхността.
Отгоре се нареждат филийките шунка, след което се наслоява сместа с жълтъците.
Снимка: YouTube
С помощта на хартията за печене навийте стегнато на руло.
Снимка: YouTube
Завийте плътно в хартия за печене.
Поставете в хладилника за няколко часа.
След това остава само да го нарежете на красиви парчета и да поднесете с любов!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube