Шупнала овчарска баница със сирене - да похапнем както трябва

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Шупнала овчарска баница със сирене - да похапнем както трябва
Шупнала овчарска баница със сирене - да похапнем както трябва
admin
Добавена от: admin
17332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
600 гр. брашно
1 суха мая
1 ч.л. сол
250-300 мл хладка вода
Останали съставки:
300 гр. овче сирене
1 яйце
сусам за поръсване
1 кофичка овчо кисело мляко (500 мл)
4-5 скилидки чесън (може и да ги пропуснете)
100 мл олио (приблизително)

1. Замесва се тесто от изброените продукти с хладката вода (маята се слага директно в брашното). Тестото се разделя на 12 топки. Всяка топка се разточва леко на кръг с диаметър 15 см. 9 от кръговете се намазват с олио. Останалите са за отгоре, така че не се мажат. 
2. Четири кръга се поставят един върху друг. От тях се разточва кора, която се пръска с олио, отгоре се поръсва с част от сиренето и се навива на руло. Рулото се прехвърля в намаслена тава. Така се прави и с другите две кори, и накрая се получават 3 рула. Поставените плътно едно до друго в тавата рула се нарязват на квадратчета. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам. 
3. Баницата се пече на 220 градуса, докато се зачерви добре. 
4. Вади се от фурната и веднага се намазва с киселото мляко, в което сте объркали счуканите скилидки чесън. Връща се във фурната за още около 5 минути.

Забележка: 
Когато разточвате корите, те трябва да бъдат с дължината на тавата, в което ще печете. Ако не харесвате сусам или чесън, спокойно може да ги пропуснете.

Приятен апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft