1. Замесва се тесто от изброените продукти с хладката вода (маята се слага директно в брашното). Тестото се разделя на 12 топки. Всяка топка се разточва леко на кръг с диаметър 15 см. 9 от кръговете се намазват с олио. Останалите са за отгоре, така че не се мажат.
2. Четири кръга се поставят един върху друг. От тях се разточва кора, която се пръска с олио, отгоре се поръсва с част от сиренето и се навива на руло. Рулото се прехвърля в намаслена тава. Така се прави и с другите две кори, и накрая се получават 3 рула. Поставените плътно едно до друго в тавата рула се нарязват на квадратчета. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам.
3. Баницата се пече на 220 градуса, докато се зачерви добре.
4. Вади се от фурната и веднага се намазва с киселото мляко, в което сте объркали счуканите скилидки чесън. Връща се във фурната за още около 5 минути.
Забележка:
Когато разточвате корите, те трябва да бъдат с дължината на тавата, в което ще печете. Ако не харесвате сусам или чесън, спокойно може да ги пропуснете.
Приятен апетит!