Месото се оказва много меко и сочно - не е възможно да се отдели! Горещо ви препоръчвам тази рецепта, сигурна съм, че ще ви хареса! Запишете го за себе си, за да не го загубите, или го споделете в социалните мрежи и ще бъде запазен на вашата страница.
Съставки:
месо (свинско, телешко)
сол
захар
чесън
подправки (дафинов лист, черен пипер на зърна)
вода
Посочвам пропорциите за 1 кг месо
Налейте 1 литър вода в тенджера, добавете 2-2,5 супени лъжици сол, 1 супена лъжица захар, няколко дафинови листа, няколко зърна черен пипер, можете да добавите и бахар. Добавяме и една глава чесън - разделете я на скилидки и я хвърлете в тенджерата заедно с обвивката.
Щом заври, варете саламурата за 3-5 минути и добавяте месото. Месото трябва да е на едно парче. Отстранете пяната и гответе за 20-30 минути. Всъщност не е нужно да правим нищо друго, "термосът" ще свърши останалото.
Между другото, не бързайте да вземете обикновения си термос. Тук не става дума за него, а за ефекта на термос, който ще създадем, така че месото да "стегне".
Така че, веднага след като месото се приготви за 20-30 минути, създайте "термос". За да направите това, увийте тенджерата с месо и бульон с одеяло, а отгоре с нещо друго, например старо кожено палто или второ одеяло. Увиваме го добре, за да няма празнини. Колкото по-добре покриете, толкова по-вкусно ще бъде.
Оставяме така за 12-14 часа. Месото ще се охлади много бавно и ще е задушено. И дори след 12 часа ще е топло. Изваждаме го от бульона, изчакваме, докато се охлади напълно - и можете да ядете. Е, можете да опитате веднага, докато е още топло. Много е вкусно!
Внимание! Важно е да създадете добър "термос", в противен случай месото ще бъде полуизпечено и съвсем не това, което трябва да бъде според рецептата.
Това е всичко! Вкусното месо е готово без шум! Увивам го в найлоново фолио или го слагам в плик и го прибирам в хладилник като колбас. Не знам колко се съхранява такова месо, тъй като всичко се яде тук за 1-2 дни