Ще ви покажа страшен трик: Просто пуснете 2 лъжици брашно във врящото олио и ще ядете по-вкусно от всякога!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще ви покажа страшен трик: Просто пуснете 2 лъжици брашно във врящото олио и ще ядете по-вкусно от всякога!
Ще ви покажа страшен трик: Просто пуснете 2 лъжици брашно във врящото олио и ще ядете по-вкусно...
3089
Източник: За Жената
Ще ви покажа страшен трик: Просто пуснете 2 лъжици брашно във врящото олио и ще ядете по-вкусно от всякога!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече сме ви показвали доста трикове и полезни изобретения при приготвянето на храната, но този наистина ни "взриви".

Никога досега не сме приготвяли пиле по този начин и бързаме да го споделим с вас.

Въпреки че на пръв поглед рецептата изглежда обикновена, истинската изненада идва при пърженето.

Вместо да използвате само растително масло, добавете към него обикновено брашно!

Когато пържите храна по традиционен начин, обичайно е месото да се овкусява, да се наръсва с брашно, яйце, галета и след това да се запържи в олио до златисто кафяво.

Можете да пропуснете напълно панировката в тази рецепта, всичко, което трябва да знаете за перфектен резултат, е методът на пържене.

Много е лесно и се помни бързо - в сгорещеното олио се добавя директно брашното.

Благодарение на тази на пръв поглед странна стъпка, на повърхността на месото се образува хрупкава коричка, а след изпичане месото е по-вкусно и сочно отвътре.

Ето необходимите продукти за Най-вкусното пържено пиле :

Най-вкусното пържено пиле

Продукти:

  • Пилешки крилца
  • сол
  • Смлян черен пипер
  • Сладък пипер
  • Обикновено брашно (2 супени лъжици)
  • Растително масло за пържене

Приготвяне:

Измийте пилешките крилца, подсушете ги и ги сложете в купа .

Сега поръсете със сол и подправки по ваш вкус - ние използвахме черен пипер и червен пипер, но можете да използвате и мащерка или лют пипер например.

крилца с подправки

Снимка: YouTube

С нож или вилица набодете месото, така че подправките да проникнат вътре.

набождане пилешко

Снимка: YouTube

В дълбок тиган се налива олио и се слага на огъня.

Когато се сгорещи, добавете 2 супени лъжици обикновено брашно и разбъркайте.

брашно в олиото

Снимка: YouTube

олио с брашно

Снимка: YouTube

Сега добавете месото към олиото и го обърнете, щом покафенее.

крилца пържене

Снимка: YouTube

Извадете и оставете да се отцеди върху хартиена кърпа.

пържено пиле

Снимка: YouTube

пържени пилешки крилца

Снимка: YouTube

Получава се много хрупкаво отвън и много сочно отвътре пилешко - високата температура и брашното "запечатват" соковете на месото и му пречат да стане сухо.

парче пържено пиле

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит! :-)

пържено пиле в брашно

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft