Вече сме ви показвали доста трикове и полезни изобретения при приготвянето на храната, но този наистина ни "взриви".
Никога досега не сме приготвяли пиле по този начин и бързаме да го споделим с вас.
Въпреки че на пръв поглед рецептата изглежда обикновена, истинската изненада идва при пърженето.
Вместо да използвате само растително масло, добавете към него обикновено брашно!
Когато пържите храна по традиционен начин, обичайно е месото да се овкусява, да се наръсва с брашно, яйце, галета и след това да се запържи в олио до златисто кафяво.
Можете да пропуснете напълно панировката в тази рецепта, всичко, което трябва да знаете за перфектен резултат, е методът на пържене.
Много е лесно и се помни бързо - в сгорещеното олио се добавя директно брашното.
Благодарение на тази на пръв поглед странна стъпка, на повърхността на месото се образува хрупкава коричка, а след изпичане месото е по-вкусно и сочно отвътре.
Ето необходимите продукти за Най-вкусното пържено пиле :
Най-вкусното пържено пиле
Продукти:
- Пилешки крилца
- сол
- Смлян черен пипер
- Сладък пипер
- Обикновено брашно (2 супени лъжици)
- Растително масло за пържене
Приготвяне:
Измийте пилешките крилца, подсушете ги и ги сложете в купа .
Сега поръсете със сол и подправки по ваш вкус - ние използвахме черен пипер и червен пипер, но можете да използвате и мащерка или лют пипер например.
Снимка: YouTube
С нож или вилица набодете месото, така че подправките да проникнат вътре.
Снимка: YouTube
В дълбок тиган се налива олио и се слага на огъня.
Когато се сгорещи, добавете 2 супени лъжици обикновено брашно и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Сега добавете месото към олиото и го обърнете, щом покафенее.
Снимка: YouTube
Извадете и оставете да се отцеди върху хартиена кърпа.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Получава се много хрупкаво отвън и много сочно отвътре пилешко - високата температура и брашното "запечатват" соковете на месото и му пречат да стане сухо.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит! :-)
Снимка: YouTube