Ще възхитят даже и журито в Мастър-Шеф! Най-уникалните пържени кюфтенца с хрупкава коричка - тайната е в каймата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще възхитят даже и журито в Мастър-Шеф! Най-уникалните пържени кюфтенца с хрупкава коричка - тайната е в каймата:
Ще възхитят даже и журито в Мастър-Шеф! Най-уникалните пържени кюфтенца с хрупкава коричка -...
43868
Ще възхитят даже и журито в Мастър-Шеф! Най-уникалните пържени кюфтенца с хрупкава коричка - тайната е в каймата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тайната за успешните кюфтенца  се крие в основната им съставка - каймата . Съветваме ви да я направите двукомпонентна, като смесите свинско и пилешко месо в равни пропорции. 

Съставки:

250 гр. пилешка кайма

250 гр.

свинска кайма

1 глава лук

1 питка или филия хляб

3 с.л. вода

1/2 връзка магданоз

1 ч.л. горчица на прах

3 с.л. олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 яйца

100 мл прясно мляко

галета на вкус

Приготвяне:

  1. Накиснете хляба в млякото, след това изстискайте. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
  2. В купата на блендера наситнете хляба, лука и магданоза.
  3. Объркайте сместа с двата вида кайма, добавете жълтъците, горчицата, черен пипер и сол.
  4. Разбийте отделно белтъците докато образуват стабилни върхове. Смесете ги с месото, като разбърквате от дъното нагоре. Добавете водата.
  5. Оформете от сместа кюфтета и ги оваляйте в галета.
  6. Запържете ги от всички страни до златисто-кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft