Ще възхитят даже и журито в Мастър-Шеф! Най-уникалните пържени кюфтенца с хрупкава коричка -...
23 Ноември 2016
43868
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тайната за успешните кюфтенца се крие в основната им съставка - каймата . Съветваме ви да я направите двукомпонентна, като смесите свинско и пилешко месо в равни пропорции.
Съставки:
250 гр. пилешка кайма
250 гр.
свинска кайма
1 глава лук
1 питка или филия хляб
3 с.л. вода
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. горчица на прах
3 с.л. олио
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 яйца
100 мл прясно мляко
галета на вкус
Приготвяне:
- Накиснете хляба в млякото, след това изстискайте. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
- В купата на блендера наситнете хляба, лука и магданоза.
- Объркайте сместа с двата вида кайма, добавете жълтъците, горчицата, черен пипер и сол.
- Разбийте отделно белтъците докато образуват стабилни върхове. Смесете ги с месото, като разбърквате от дъното нагоре. Добавете водата.
- Оформете от сместа кюфтета и ги оваляйте в галета.
- Запържете ги от всички страни до златисто-кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари