Ще ги направя и тази година за Коледа, толкова са хубави! Джинджифилови меденки от миналата година!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ще ги направя и тази година за Коледа, толкова са хубави! Джинджифилови меденки от миналата година!
14539
Източник: Розали
Снимков материал: pixabay.com
Ще ги направя и тази година за Коледа, толкова са хубави! Джинджифилови меденки от миналата година!

Вкусни и красиво глазирани, те са радост за децата,а и носят много настроение за Коледните празници . Омесват се от медено тесто, изрязват се с различни формички, най-често- Дядо Коледа , звездички, сърчица, елхички, пиленца, човечета, къщички.

Рецептата е лесна, а тестото е ароматно, защото има много подправки.

Продукти:

  • 500г мед
  • 125г захар
  • 60г маргарин
  • 850г брашно
  • 150г орехови бадемови или кайсиеви ядки
  • 1 яйце
  • 25г захаросани портокалови кори
  • настъргана кора от 1 лимон
  • 2 чаени лъжички канела
  • 1 чаена лъжичка счукан карамфил
  • 1 чаена лъжичка кардамон
  • 1 чаена лъжичка джинджифил
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка амонячна сода
  • 4 супени лъжици прясно мляко още 2 супени лъжици
  • За глазурата:
  • 3 белтъка
  • 180г захар


Начин на приготвяне:

  1. Смесвате мед, маргарин и захар и затопляте, докато се разтопи захарта
  2. Прибавяте брашното, разбитото яйце, настърганите портокалови кори и лимоновата кора.
  3. Накрая поотделно добавяте разтворени в мляко амонячната сода и бакпулверът.
  4. Тестото омесвате, разточвате на лист с дебелина 0.5 см.
  5. С формички или с ножче изрязвате фигурките.
  6. Нареждате в намазана с малко мазнина тавичка, като всяка бисквита предварително намазвате с течен мед.
  7. Печете при-180 градуса 20 минути.
  8. След като изстинат, ги глазирате.
  9. Разбивате белтъците на гъст сняг, като прибавяте по малко от захарта.
  10. Меденките ги украсявате с тънка четчица.
  11. Може също да изсипете глазурата във фуния от хартия и да се използва като шприц.

Глазурата може да я оцветите в различни цветове, а към нея да добавите ситни захарни пръчици, бонбони, обелени и нарязани бадеми, парченца от плодове.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft