Ще забравите баклавата и толумбичките, щом опитате този Шербет-сладкиш! Сочен и неземно сладък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще забравите баклавата и толумбичките, щом опитате този Шербет-сладкиш! Сочен и неземно сладък:
Ще забравите баклавата и толумбичките, щом опитате този Шербет-сладкиш! Сочен и неземно сладък:
46778
Ще забравите баклавата и толумбичките, щом опитате този Шербет-сладкиш! Сочен и неземно сладък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато опитате този Шербет-сладкиш , ще забравите за баклавата и тулумбичките! Най-вкусния сиропиран сладкиш , приготвен по рецепта на нашите баби. Не чакайте специален повод, можете да го правите и всеки ден. Ето какво ви трябва:

Шербет-сладкиш - сладък и сочен

Продукти за тъмна кора:

  • 5 средни яйца
  • 5 с. л.
захар
  • 2,5 с. л. брашно
  • 2,5 с. л. грис
  • 200 г смлени орехи
  • 80 г настърган шоколад
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 ч. л. бакпулвер (3 г)
  • За жълтата кора: 

    • 5 средно големи яйца
    • 5 с. л. захар
    • 2,5 с. л. брашно
    • 2,5 с. л. грис
    • 1 пакетче ванилова захар
    • половин чаена лъжичка бакпулвер (1,5 г)

    За сиропа:

    • 600 гр. захар
    • 800 мл вода
    • сокът на един лимон

    Варете само 5 минути, след като започне да кипи!

    шербет-сладкиш

    Приготвяне: 

    Приготвяме тъмното тесто - счупваме 5 яйца в дълбока купа и добавяме 5 супени лъжици захар. Разбийте с миксер 8-10 минути или колкото е необходимо, докато захарта се разтвори и получите гъста кремообразна смес.

    Добавете пресятото брашно, бакпулвера, гриса, ванилията и смлените ядки на няколко порции при бавно разбъркване. Тестото трябва да остане пенливо и въздушно. Накрая се добавя настърганият шоколад, разбърква се и се изсипва в намазнена средно голяма тава.

    разбити яйца

    орехово тесто

    Пече се 10 минути в загрята фурна на 200 градуса. През това време пригответе втората кора. Втората кора се приготвя почти по същия начин като първата, само че в това тесто не се добавят орехи и шоколад.

    След 10 минути извадете сладкиша от фурната и изсипете отгоре равномерно светлото тесто.

    бяло тесто в тава

    Намалете температурата на 175 градуса и печете още 25-30 минути. През това време сварете сиропа.

    Извадете сладкиша от фурната и оставете настрана. След 5 минути го нарежете на кубчета.

    изпечен сладкиш

    Залейте горещия сладкиш с горещия сироп! 

    сиропиране сладкиш

    сладкиш със сироп

    Оставете да изстине и сервирайте. 

    шербет сладкиш

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft