600 гр. брашно
1/2 кубче прясна мая
1/2 чаша (от 120 мл олио)
3 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
около 250 мл топла вода
Плънка:
250 гр. сирене Рикота (може извара или крема сирене)
1 + 1/2 супена лъжица нарязан магданоз
1 малка глава чесън
Други съставки:
олио
сусам, ленено семе
1 яйце
От съставките за тестото омесете средно меко, нелепнещо тесто.
Оставете го да втаса.
Плънка:
Смесете рикотата (сиренето) с нарязания магданоз и чесъна, предварително смлян.
Посолете на вкус.
След като тестото втаса, разделете го на 27 топки и ги групирайте на 9 места по 3 топки.
Вземете едно топче и го разточете като за кифличка.
По протежение нанесете от плънката и увийте на руло.
Направете същото и с другите 2 топки.
От трите мини рулца сплетете плитка, на която след това съберете краищата като възелче.
Същата процедура се повтаря и с другите топки тесто.
Подредете ги в тава, намазана с олио.
Намажете възелчетата с разбито яйце, отгоре сложете малки парчета масло и поръсете със сусам и ленено семе.
Печете на 200 градуса около 30 минути (в зависимост от фурната).