Достатъчно е само веднъж да го опитате и ще се превърне в любимо ви лятно удоволствие.
Натрошете бисквитите на парчета. Намажете с 20 гр. от маслото кръгла тавичка или форма. Останалата част от маслото, добавете към бисквитите. Изсипете сместа в намаслената форма и загладете. Оставете я да престои в хладилник, докато подготвяте крема.
Нарежете кайсиите на малки парченца. Поставете желатина в купа, залейте го със студена вода, за да набъбне, и го оставете за 10 минути. Натрошете шоколада и го сложете в тенджерка със 100 мл. сметана, след което ги разтопете на водна баня. След това отцедете желатина и добавете течността към разтопения шоколад. Бъркайте на котлона, докато се съединят. Разбийте добре захарта с крема сиренето, след което прибавете останалата част от сметаната.
Накрая прибавете и шоколадовата смес, объркайте и добавете нарязаните кайсии. Прехвърлете крема върху охладения бисквитен блат, след което оставете чийзкейка да се охлади за поне четири часа.
По желание украсете с кайсии, поръсете с две супени лъжици пудра захар или настържете малко бял шоколад.