Хлябът или багетата е един от основните продукти, които винаги имаме у дома. Сутрин обичаме да закусваме сандвичи, намазани върху прясна, хрупкава багета.
Ако никога досега не сте чували за този трик, попитайте баба си и тя ще ви разкаже повече за него. В миналото хлябът е бил едно от най-достъпните неща, тъй като се е пекъл ежедневно в много домакинства. Имало много от него, така че използването му за почистване било наистина популярно домашно средство. Не знам защо този метод е бил забравен с времето...
Снимка: pixabay
Хлябът като почистващ препарат – макар и абсурдно да звучи, в миналото се е използвал така
Всичко това е възможно заради глутена, който е толкова вреден за някои хора! Именно той има почистващи свойства. Така че, дори не опитвайте този трик с безглутенов или пълнозърнест хляб или багети! Най-обикновеният хляб - бяла багета или ръжен хляб - е най-подходящ за целта.
Тестото от хляб работи като вълшебна гъба!
Отрежете кората на хляба и стиснете средата, докато получите топка - използвайте я за отстраняване на петна и мръсотия. Ще се изненадате колко бързо изчезват. Допълнително предимство е, че такава "гъба" е много нежна и няма да надраска повърхността.
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Следващият път, когато хлябът ви е стар, не го изхвърляйте! Опитайте този страхотен метод, който е познат от години и гарантирам, че ще се връщате към него отново и отново.